ДЕНОНОЩНО 0887 99 12 39

Отпушване на мивка – полезна информация и съвети как да се справите с проблема

 

 

Отпушване на мивка – проблем на всяко домакинство

Случвало ли Ви се е да пуснете водата банята или кухнята, а мивката да започне да се пълни? Това наистина е неприятна ситуация, с която много от нас са се сблъсквали и която е ясен сигнал, че има нужда от отпушване на мивката. Бавното оттичане или липсата на такова обаче не е причина да се притеснявате, защото това реално е често срещан проблем. Важно в случая е да действате навременно – с подръчни средства за отпушване на мивка или чрез съдействието на професионална фирма, която предлага водопроводни услуги, включващи отпушване на мивка.

Отпушване на мивки 1

Отпушване на мивки – проблемът на всяко домакинство

Релано запушването на канала е една често срещана ситуация, но тя не бива да бъде и подценявана, а отпушването на мивката не трябва да се отлага във времето, за да ни си докарате много по-сериозни проблеми. Запушената тръба може да причини теч и наводнение, което да засегне големи участъци от Вашия дом и от този на Вашите съседи.

В следващите редове ще Ви дадем няколко практични съвета за това как сами да се справите с отпушване на мивка. Ако прецените обаче, че това е задача с която не желаете да се залавяте, можете да се обърнете към нашите квалифицирани кадри за отпушване на мивка, които са на Ваше разположение денонощно.

Контакт за отпушване на мивка: 0887 99 12 39

 

Отпушване на мивка – полезна информация и съвети

Най-вероятно първото нещо, което ще направите за отпушване на мивката е да използвате някакъв препарат. Трябва обаче да сте наясно с няколко важни неща преди това, които са:

 1. Изключително важно е какво е предизвикало самото запушване, като например в кухнята това най-често се дължи на използваната и изхвърляна мазнина. В препаратите за отпушване на мивка много често се използва като активна съставка натриев хидроксид (сода каустик). По своята химична същност тя е основа и при контакт с мазнината може да се получи съединение като сапун, което със сигурност няма да доведе до отпушване на мивката. От друга страна, препаратите за отпушване на мивка, които съдържат киселина могат да имат редица негативни странични ефекти за човешкото здраве, както попадайки в канала да увредят неговата цялост.
 2. За отпушване на мивка можете да използвате ензимни почистващи препарати, чиито състав са специални бактерии, които така да се каже “изяждат” причинителите на проблема. Препоръчително за профилактичното отпушване на мивка 1 път в месеца да използвате подобен препарат, тъй като размножаването на бактериите води до прочистването на цялата канализация.
 3. Има вероятност, ако причината за запушването се крие по-навътре в тръбата между нея и препаратът да се е формирал слой с вода, който да попречи на отпушването на мивката с избрания препарат.
 4. Ако не разполагате със специални препарати и средства за отпушване на мивка, можете сами да си направите, като смесите равни количества сода бикарбонат и натурален оцет. Изсипвате, изчаквате и после заливате с гореща вода. Друг вариант за отпушване на мивка с подръчни материали е да пробвате с прах за пране, но не трябва да го смесвате или да го използвате непосредствено преди или след препарат за отпушване на мивка на киселинна основа. Това не можем да гарантираме дали ще доведе до отпушване на мивката, но със сигурност ще нанесе сериозни вреди на канализацията Ви.

 

Отпушване на мивка – какво да правите, ако препаратите не вършат работа?

Отпушване на мивки 2

Отпушване на мивки – потърсете ни сега!

Ако отпушването на мивката с препарати не дава желания резултат и водата продължава да не се оттича, тогава можете да приложите следните похвати:

 • Възможно е отпушването на мивката да трябва да бъде извършено на първото място по пътя на водата, а именно цедката. Ако се наложи я демонтирайте и я почистете внимателно, защото понякога насъбралата се мръсотия и косми са причината за запушването.
 • В случай, че водата все още не оттича въпреки предната стъпка, тогава за отпушване на мивката използвайте бутало, предназначено за отпушване на канали. Образуването на вакуум при неговото използване би трябвало да успее се справи със задръстването.
 • Ако буталото не свърши работа за отпушване на мивката, тогава целият сифон трябва да се демонтира и да се почисти, след което отново да се монтира обратно. Това обаче не е толкова лесна задача и изисква определени технически умения, така че трябва да се сигурни, че знаете какво правите преди да се захванете да с отпушване на мивката по този начин.

Важно: При отпушване на мивка и демонтаж на сифона, внимавайте да не счупите мивката или някоя плочка.Освен това внимавайте да не счупите някоя плочка или самата мивка.

 

Отпушване на мивка – какво да предприемете, ако запушването е много по-навътре?

Ако отпушването на мивката се оказало неуспешно и след почистването на сифона, това означава, че запушването е в тръбата след него. Тя се намира до общия вертикален щранг. В тази ситуация може да използвате спираловидно въже от стомана, което е около десет метра дълго и се вкарва в канала докато не срещне “съпротива”. След това отпушването на канала преминава в кръгообразни движения, но трябва да се внимава въжето да не бъде усукано.

Отпушване на мивки 3

Отпушване на мивки – изберете нас!

В случай обаче, че всички Ваши усилия за отпушване на мивката, включващи различни продукти, материали и уреди, не доведе до отстраняване на проблема Ви, най-добрият и удачен вариант е да потърсите професионална помощ за отпушване на мивката.

При нас във Водолей 2000 ще откриете висококвалифицирани експерти-водопроводчици, които ще се отзоват на място и ще Ви помогнат бързо и ефективно.

Ние разполагаме с професионално оборудване и машини за отпушване на мивка, които са изключително надеждни при разрешаването на проблеми както с вътрешната канализация, така и с външните шахти.

 

Отпушване на мивка – защо да изберете Водолей 2000?

Както вече споменахме, ако сте опитали всичко за отпушване на мивката, но без резултат, ако не Ви се занимава или ако не искате да губите ценно време, можете спокойно да се доверите на нашите специализирани ВиК услуги за отпушване на мивка. Нашите квалифицирани кадри със сигурност ще Ви бъдат изключително полезни и ще Ви очароват с бързината и лекотата, с която ще извършат отпушване на мивката Ви.

При извършването на всички наши услуги, сред които е и отпушване на мивка, ние Ви гарантираме:

 • бърза реакция от нашите оператори и екипи
 • експресно отстраняване на проблема и неизправностите
 • професионална работа
 • коректно отношение
 • денонощни услуги
 • достъпни и разумни цени

За отпушване на мивка или друг проблем, свързан с ВиК системата, можете да се свържете с нас по телефона, да ни пишете на нашия имейл или да заявите оглед от специалист директно през нашия сайт. Очакваме Ви!

Отпушване на мивка – полезна информация и съвети как да се справите с проблема
Отпушване на мивка – проблем на всяко домакинство
Отпушване на мивка – полезна информация и съвети
Отпушване на мивка – какво да правите, ако препаратите не вършат работа?
Отпушване на мивка – какво да предприемете, ако запушването е много по-навътре?
Отпушване на мивка – защо да изберете Водолей 2000?