ДЕНОНОЩНО 0887 99 12 39

Отпушване на тоалетна – как можете сами да се справите с проблема и към кого да се обърнете за помощ?

 

 

Отпушване на тоалетна – неприятен проблем, изискващ незабавно решение

Отпушване на тоалетната е сред най-често търсените услуги. Запушването на канала е проблем, който не бива да бъде подценяван, защото може да доведе до изключително неприятни ситуации, както и да предизвика сериозни аварии.

Отпушване на тоалетна 1

Отпушване на тоалетна – изберете нас!

Тоалетната е изключително важно помещение във всеки дом, офис, предприятие или обект. Изправното състояние на всички компоненти от канализационната система в него е важен параметър за безпроблемно и комфортно използване. Когато обаче функциите са нарушени по някакъв начин, овладяването на ситуацията е възможно единствено чрез целесъобразно отпушване на тоалетната. В случай, че например водата не се оттича към канала и започне да връща, за да се справите с проблема може да опитате няколко метода за отпушване на тоалетната.

Навременното отпушване на тоалетната е важно с оглед на това един теч да не се превърне в наводнение, което може да засегне не само Вас, но и Вашите съседи.

В случай, че имате запушен канал в санитарното помещение, най-добрата алтернатива е да се свържете с фирма, която извършва професионални ВиК услуги, за да дойдат специалисти на място и бързо да разрешат проблема Ви чрез отпушване на тоалетната.

Нашият екип работи по отпушване на тоалетната със специални инструменти, машини и уреди, които в комбинация с богатия опит и умения, води до бързо, ефективно и надеждно отпушване на тоалетната.

Квалифицираните кадри на Водолей 2000 са на Ваше разположение денонощно за отпушване на тоалетна. Покриваме района на цяла София.

 

Отпушване на тоалетна – как да го направите сами?

  1. За отпушване на тоалетна, залейте я с гореща вода
Отпушване на тоалетна 2

Отпушване на тоалетна – качествени услуги

Това е едно от нещата, които можете да направите за отпушване на тоалетната и то може да има ефект, ако причината за запушването са малки по размер и лесно разтворими боклуци или отлагания. В случай, че водата дори и бавно започне да се оттича, това означава, че отпушването на тоалетната е успешно. Ако обаче няма абсолютно никакво оттичане, значи ще имате нужда от по-сериозни средства за отпушване на тоалетната. В такъв случай не продължавайте с изсипването на горещата вода, защото има риск тя да прелее.

 

  1. Използвайте бутало за отпушване на тоалетна

Това е адекватен метод за отпушване на тоалетна, ако сте сигурни, че причината за проблема е някакъв предмет. Буталото за отпушване на тоалетна може да бъде открито във всяка железария или магазин за домашни потреби.

То представлява уред, който има дървена дръжка и в края си е оборудван с гумена клапа, представлява основния технологичен механизъм за отпушване на тоалетна или канал. Идеята е, че при употребата на буталото се създава вакуум, който спомага за изваждането на предмета и за отпушването на тоалетната. Натиска се силно, но бавно и трябва да се уверите, че буталото покрива изцяло дупката на тоалетната чиния.

Съвет: За постигането на оптимален ефект при отпушването на тоалетната, буталото трябва да помпи не въздух, а вода.

  1. Използвайте плунжер за отпушване на тоалетна

Това е метод, който има значителен успех в отпушването на тоалетна и той може да се комбинира с първия метод за отпушване на тоалетна – заливането с гореща вода, тъй като наличието на вода е важно условие за прилагането на този метод. След като я изсипете, с резки и бързи движения създайте вакуум, чрез който да “разместите” замърсителите и да осъществите успешно отпушване на тоалетната.

Съвет: Ако нямате плунжер за отпушване на тоалетна, може да използвате и извита тел, с която да извадите боклуците и предметите, попаднали в канала. Също така може да използвате специални вендузи, но внимавайте, защото при отпушването на тоалетната, може да предизвикате преливане.

  1. Използвайте препарати за отпушване на тоалетна
Отпушване на тоалетна 3

Отпушване на тоалетна – професионални услуги

Някои препарати за отпушване на тоалетна са наистина ефективни, но само в определени случаи, в които запушването не е голямо. Повечето от препаратите имат за основна активна съставка сода, така че и Вие можете да си направите своя собствена смес за отпушване на тоалетна, която да съдържа равни части сода и оцет. При изсипването й в тоалетна чиния е възможно да се образуват мехури и пяна, така че най-добре затворете капака и изчакайте около 30 мин., след което залейте с гореща вода.

 

Съвет: Внимавайте с препаратите за отпушване на тоалетна, защото някои от тях са много агресивни и употребата им може да доведе до нарушаване на структурата и правилното функциониране на тръбите.

В случай обаче, че нито едно от изброените не свърши работа, потърсете професионална помощ за отпушване на тоалетна, тъй като е възможно запушването да бъде дълбоко в тръбите, а откриването му е изключително важно за решаването на проблема.

Може да се свържете с нас на посочените телефонни номера. Извършваме услуги за отпушване на тоалетна денонощно и на достъпни цени.

 

Отпушване на тоалетна и показатели, че вертикалният щранг е запушен

Обикновено, когато се появи ситуация, при която водата се връща, това означава, че има проблеми с вертикалния щранг и се налага отпушване на тоалетната. Лошото е,  че дори и Вие да не пуснете водата на сифона, за да не влошите положението, вода може да постъпи от горните етажи и затова отпушването на тоалетната не бива да се отлага.

Когато вертикалният щранг (тръба) е запушен, най-добре е да се обърнете към експерт в областта, който да локализира със специално оборудване точното място на запушване и да приложи адекватен метод за отпушване на тоалетната.

Отпушване на тоалетна 4

Отпушване на тоалетна – доверете се на нас!

В някои случаи проблемът може да се дължи на битови предмети или хигиенни продукти, които са изхвърлени в канала, както и на строителни материали, попаднали в щранга поради невнимание или некомпетентност, което води до задължително отпушване на тоалетната и засегнатите места.

Именно затова е и толкова важна ролята на квалифицирания водопроводчик, който да уточни точното място на запушване и да извърши отпушване на тоалетната без да се налага да “разбива” вертикалната тръба.

Изхвърлянето на тежки предмети в канала, може да доведе и до още по-тежки последствия, които не могат да бъдат разрешени само с отпушване на тоалетната. Възможно е например да бъде счупена важна колянна връзка, която е ключова за свързването на вертикалните и хоризонталните щрангове. Това може да доведе до масивен теч и да се наложат големи ремонти, а не просто отпушване на тоалетната.

 

Отпушване на тоалетна – професионално, експресно и коректно обслужване

Нуждаете се от професионална фирма за канализационни услуги и отпушване на тоалетна? Водолей 2000 е правилният избор!

Ако ситуацията изглежда по-специфична, сложна или не сте сигурни какво точно да направите, не се опитвайте сами да се справите с отпушването на тоалетната, за да не влошите положението. Препоръчваме Ви възможно най-бързо да се консултирате със специалист водопроводчик.

При първи показатели за запушване, не рискувайте, а ни се обадете. Ние от Водолей 2000 сме утвърдени професионалисти в извършването на качествени ВиК услуги и ремонти и можете да разчитате на нас денонощно, 365 дена в годината!

Отпушване на тоалетна – как можете сами да се справите с проблема и към кого да се обърнете за помощ?
Отпушване на тоалетна – неприятен проблем, изискващ незабавно решение
Отпушване на тоалетна – как да го направите сами?
Отпушване на тоалетна и показатели, че вертикалният щранг е запушен
Отпушване на тоалетна – професионално, експресно и коректно обслужване