ДЕНОНОЩНО 0887 99 12 39

ОТПУШВАНЕ

Отпушване за Цяла София – Младост, Люлин, Манастирски ливади, Лозенец, Дружба и др.

Експресни ВиК услуги от висококвалифицирани водопроводчици за София. Отпушване на кухненски мивки ,сифони в баня, ремонт на канализации. Ние обслужваме всички канализации във вашия дом! Ако погледнете около къщата си, има голямо разнообразие от различни канали, които трябва да се поддържат чисти, така че да работят правилно. Ние предлагаме отпушване на канали, сифони, мивки,тоалетни и др. Отпушваме запушени канали с вибро пружини, помпи и спец. водопроводна техника. Без значение къде е запушването, ние ще го отпушим с лекота. Разполагаме с техника за видео – диагностика, чрез която много точно се установява къде е проблема.

Свържи се с нас

По e-mail 0887 99 12 39 0878 42 20 26

Отпушване на канали – как се извършва?

Отпушване на канали е проблем за почти всяко домакинство. В масовия случай хората търсят домашни методи за отпушване на канали. Но колко ефективно е това? Да се доверим на специалистите за отпушване на канали е най-доброто решение, но все пак, ако решим да опитаме сами, какво трябва да направим?

 

3 начина за отпушване на канали у дома

Отпушване на канали 1

Отпушване на канали – прецизна работа

Пазарът е залят с битова химия, която доста често е опасна за здравето и кожата ни. Особено, ако има и малки деца, е рисковано да се използват тежки химични препарати, тъй като те отделят часове наред токсични изпарения, и качеството на живота в дома се влошава. Отпушване на канали може да се извърши и с алтернативни методи. Какви са те ще разгледаме в следващите редове.

 

Алтернативни методи за отпушване на канали

 

  • Отпушване на канали със сода, оцет и сол е метод познат отдавна и се използва основно за канали, при които водата не се оттича добре. Ако каналите са запушени, този метод най-вероятно няма да е ефикасен. Трите съставки се сипват поотделно, като предварително са разтворени във вода, накрая се сипва само гореща вода и се изчаква.
  • Отпушване на канали с помощта на веро. Познат от всички ни метод, при който сапуна или верото се разтварят в гореща вода, и след това се изсипват в канала. За да видите дали метода е подействал е добре да изчакате едно денонощие.
  • Отпушване на канали с бутало е предпочитан и надежден вариант. Буталото работи както за отпушване на канали на тоалетни, така и на мивки. Как се борави с буталото за отпушване на канали? Покривате с отвора на буталото единия край а тръбата на мивката и енергично започвате да извършвате движения нагоре-надолу. Това води до предизвикване на налягане на водата и неговото изчистване от заседнали отлагания.

Ако решите да пробвате сами може да направите профилактика, почистване и отпушване на канали, прилагайки съветите, които ви дадохме. Ако сте чакали дълго обаче и проблема се е задълбочил, едва ли домашните методи ще ви помогнат. Но ако често се сещате да правите почистване, най- вероятно се касае за по-минимален проблем и той успешно да се реши с подръчни средства.

Отпушване на канали не е препоръчително да се прави, като просто изливате препарати в канализацията. Освен високата степен на замърсявания, които причинявате, вие сериозно вредите и на здравето си, вдишвайки от изпаренията. Освен това отпушване на канали с химикали нанася тежки повреди на водопроводната система, и в последствие и на околната среда.

Отпушване на канали 2

Отпушване на канали – качествени услуги

Отпушване на канали с препарати от лица в домакинството, които не са добре запознати с ефекта и състава на битовата химия, която са решили да използват, може да доведе до трайни и сериозни инциденти. Затова, ако се касае за по- сериозно запушване на канали, не се колебайте да се обърнете към специализирана фирма за извършване на отпушване на канали. Това ще ви спести много главоболия и ще ви излезе доста по- рентабилно. Не си мислете, че препаратите, които ще купите и излеете ще ви спестят средства. Това е заблуждаващо и няма да доведе до ефекта, който търсите за отпушване на канали.

 

Отпушване на канали от квалифицирани специалисти

Домашните методи за отпушване на канали в някой случаи са ефективни. Много зависи от това, от кога е проблема, от какво се е получил и в каква степен е запушването. Ако  домашните методи не сработят и водата отново не се оттича спокойно, е добре да се обърнете към квалифицирани специалисти във ВиК услугите, или по специално за отпушване на канали.

Ние от фирма Водолей 2000 предлагаме отпушване на канали на кухненски мивки, сифони в баня, тоалетни, ремонт на канализации за цяла София. Екипа ни е на разположение денонощно за отстраняване на всякакви аварии, течове и отпушване на канали.

 

Отпушване на канали от професионалисти

Отпушване на канали 3

Отпушване на канали – разгледайте нашите оферти

Отпушване на канали се извършва с вибро пружини, помпи и специална водопроводна техника. Независимо колко е затлачен или запушен, с помощта на нашите умения и специализирана техника, ще решим проблема ви бързо и качествено за извършване на услугата отпушване на канали! Фирмата ни разполага със специална модерна апаратура – техника за видеодиагностика, чрез която бързо и точно се установява къде е проблема, за отпушване на канали.

 

Профилактика на канали за предотвратяване на запушвания

При експлоатация в канализационната мрежа попадат множество отпадъци- битови, строителни, хигиенични, от хранителни продукти и т.н. По стените на канализационната тръба се образуват наслоявания и утайки по дъното, при което сечение се намалява, съпротивлението, което оказва водата а канала се намалява, което води и до влошаване на пропускливостта. Всичко това води до наводнения и аварии. Отпушване на канали е дейност, която ако често се случва да я прилагате сами с подръчни средства, препарати и домашни методи, е добре да се замислите, дали проблема не се задълбочава. Отпушване на канали е услуга, за която получаваме запитвания от множество домакинства. При много от тях точно това се е получило- изсипвани са течности, препарати и какво ли още не, и ефекта е бил нулев, а замърсяване в пъти по – голямо. Отпушване на канали е на пръв поглед лесна процедура, но ако нямате необходимата техника и умения, може да си създадете доста главоболия и определено няма да спестите от това.

Отпушване на канали 4

Отпушване на канали – обадете ни се сега!

Ако живеете в апартамент е добре да не забравяте да профилактиката и това, колко е важно отпушване на канали да става периодично. При затлачвания ще навредите не само върху своя имот, а и върху имота на съседите си. Ако живеете в къща или вила, канализацията също трябва да бъде в добро състояние. Особено за имоти, които са отдалечени от централната канализация, запушвания и проблеми ще наложат нуждата от основен ремонт, което е време и пари за вас. Отпушване на канали се прави при неправилно направени опити за отпушване или при системно затлачване поради изхвърляне на отпадъци в баня, тоалетна и кухня. Детските игри често са насочени именно към канализацията и за децата е веселба пускайки предмети в тоалетната чиния. При отпушване на канали доста често точно това е бил момента, в който липсата на профилактика и оставяне на проблема да се задълбочи са довели до по- сериозно запушване.

 

Професионалистите в отпушване на канали

Ние от Водолей 2000 имаме дългогодишен опит в ВиК услуги и отпушване на канали за всякакъв вид имот. Денонощния ни екип работи на територията на София и реагира бързо и адекватно, справяйки се с всяко отпушване на канали.

В нашия уебсайт ще откриете бърза форма на заявка за посещение. Може да ни потърсите и на следните телефони: 0887 99 12 39; 0878 42 20 26 или да ни пишете на E-mail: bbborislav@abv.bg. Отговаряме на всяко обаждане и сме при вас в кратки срокове. Техниката и специалистите ни работят ръка за ръка и се справят диагностицирайки всеки проблем- малък или голям.

Компанията ни се занимава с ремонт и профилактика на канализационни системи, отпушване на канали, превантивно почистване и дезинфекциране на тръби, сифони и отводнителни канали. Профилактиката спира възможността да си навлечете по-големи проблеми, почиствайки остатъците. Отпушване на канали може да се направи по всяко време, колкото често е необходимо, за да работят системите и да не причиняват аварии. Екипът ни освен отпушване на канали, ще има ангажименти да проследи качеството на тръбите и да провери състоянието им, за да ви предупреди за евентуални бъдещи проблеми, които могат да възникнат в тръбите. Отпушване на канали е на пръв поглед лесна процедура, но като всяка специфична услуга, е добре да се доверите на професионалистите в бранша.

3 начина за отпушване на канали у дома
Алтернативни методи за отпушване на канали
Отпушване на канали от квалифицирани специалисти
Отпушване на канали от професионалисти
Профилактика на канали за предотвратяване на запушвания
Професионалистите в отпушване на канали