ДЕНОНОЩНО 0887 99 12 39

Смяна на щрангове – какво представлява и кога се налага?

 

Смяна на щрангове – защо и къде се налага?

Смяна на щрангове често е наложителна, особено в по-старите жилищни сгради. Това се дължи на една основна причини – стареенето на метала, който започва да корозира и да се пълни с утайка, а в същото време диаметърът на щранговете намалява, което съответно води до неотложна нужда от смяна на щранговете.

Смяна на щрангове 1

Смяна на щрангове – най-качествените услуги

Ако не бъде извършена смяна на щрангове, ще започнат редица проблеми, сред които:

  • намалена проводимост, по-нисък дебит и по-ниско налягане;
  • поради уврежданията се повишава опасността от спукване и възможността за сериозна авария, която ще Ви коства спешен и скъп ремонт. Може да наводните не само Вашето жилище, а и това на съседите Ви. Това означава, че ще трябва да отделите значително много повече средства в сравнение с навременната смяна на щрангове, а и дискомфорта в такава ситуация не е за подценяване.

Ако считате, че има проблем във Вашата сграда или искате да проверите нейното състояние, обърнете се към професионална фирма за смяна на щрангове.

Водолей 2000 е денонощно на Ваше разположение. Обадете ни се и наш експертен екип ще дойде на място да направи оглед за евентуална нужда от смяна на щрангове.

 

Какво е щранг? – Това представлява комплект от 3 успоредно разположени тръби – респективно за топла и студена вода, и за циркулация.

 

Смяна на щрангове и комплексност на услугата

Всяка тръба и всеки спирателен кран играе изключително важна роля в цялостната инсталация на всеки блок, къща, офис, предприятие или обект. Смяната на щрангове (съответно вертикални или хоризонтални) Ви защитава от течове и загуба на вода, като в същото време подобрява не само на самия процес на достигане на водата до Вас, но и нейното качество.

Фирма Водолей 2000 извършва денонощни ВиК услуги и ремонти. Ние сме специалисти в смяната на щрангове – цялостна или частична, както за хоризонтални, така и за вертикални щрангове.

 

Смяна на щрангове – как протича процесът?

Смяна на щрангове 2

Смяна на щрангове – изберете нас!

При смяна на щрангове, първо се демонтират старите тръби, след което се поставят новите. Монтират се също сферични спирателни кранове, при смяната на щрангове, новите тръби се укрепват. Това се прави, за да няма евентуални сътресения, които да нарушат тяхната цялост.

При приключване на смяната на щрангове, всички отпадъци се събират и извозват.

Ако се налага смяна на щрангове, можете да бъдете напълно спокойно, че с професионалните кадри от Водолей 2000, Вие сте в сигурни ръце. Нашите водопроводчици са експерти в дейността, свързана с разнообразни ВиК услуги и ремонти. Нашият екип с изключителна прецизност и бързина извършва смяна на щрангове, а дългогодишния ни опит ни превръща в доверена фирма, предпочитана от все повече клиенти за смяна на щрангове в цяла София.

 

Смяна на щрангове – хоризонтални

Хоризонталните водопроводни щрангове са съответно тръбите за студена, топла и циркулационна вода. Обикновено те са позиционирани в мазите на сградите, в по-редки случаи и на таваните. Смяната на щрангове може да обхваща целия участък: централната линия, разстоянието от водомера до конкретната абонатна станция и отклоненията към вертикалните тръби.

При варианти, в които сградата е на 2 кръга, това означава, че има допълнителни хоризонтални тръби, които обслужват втория кръг, където също може да се наложи смяна на щрангове.

 

Какво включва смяната на щрангове (хоризонтални)?

Смяна на щрангове 3

Смяна на щрангове – хоризонтални

Смяната на щрангове стартира с демонтажа на старите тръби, последван от монтажа на новите, плюс нови спирателни кранове към всеки един вертикален щранг.

След това се монтира изолация и се укрепват тръбите. Накрая на смяната на щрангове, отпадъците се почистват и се извозват.

 

Смяна на щрангове – вертикални

Вертикалните водопроводни щрангове по своята същност са комплектът от тръби за студена, топла и циркулационна вода, преминаващи вертикално през всяко отделно жилище. Смяната на щрангове в този случай може да стигне и до последния етажа, започвайки от тяхното начало – хоризонталните тръби.

След като въпросните хоризонтални тръби са осигурили достъп на водата (от абонатната станция до сградата), идва ред на вертикалните щрангове, които осъществяват достигането на водата до всяко отделно домакинство.

При смяната на щрангове трябва да се има предвид, че вертикалните тръби в повечето случаи се поддържат съответно по апартаменти и по етаж, което на практика означава, че ако на третия етаж има нужда от смяна на щрангове, това не значи автоматично, че и тези на втория или четвъртия етаж трябва да бъдат също подменени.

Смяната на щрангове е изключително важна, защото оптимално доброто състояние на вертикалните тръби е сигурна гаранция, че няма да плащате повече вода, от тази, която реално сте консумирали.

Важно: В някои случаи смяна на щрангове може да бъде извършена и само на една тръба, като в повече случаи това е тази за топлата вода, тъй като при нея се наблюдава по-силно отлагане на варовик и е по-склонна към запушване.

 

Смяна на щрангове – какво ще получите?

Смяна на щрангове 4

Смяна на щрангове – вертикални

Смяната на щрангове на първо място е сигурен начин да се предпазите от нежелани аварии. Когато бъде извършена смяна на щрангове, топлата вода започва да се върти в инсталацията през новата циркулационна тръба, спестявайки Ви значително време от чакане тя да стигне до Вашия кран, което е сериозен проблем особено при живеещите на по-високите етажи.

Какво реално получавате от смяна на щрангове?

  • по-добро налягане
  • осезаемо по-висок дебит
  • чиста вода, без ръжда

Инвестицията в смяна на щрангове е изключително рентабилна и тя възвръща своята стойност за по-малко от две години.

Важно: При запушени тръби водомерът отчита преминаващата студена вода като топла, което се отразява на крайната сметка за вода и съответно тя е по-висока от реално използваното.

Съвет: При смяна на щрангове е препоръчително да се подменят и старите кранове.

Можете да се консултирате с наш специалист относно смяна на щрангове по телефона. За повече информация и въпроси, можете да се свържете с нас на тел.:

0887 99 12 39 и 0878 42 20 26

 

Смяна на щрангове – професионални услуги от фирма Водолей 2000

Нашите специалисти ще дойдат място, за да инспектират водоснабдителната система, установявайки дали има нужда от смяна на щрангове. Ще бъде установена и причината за евентуално слабо налягане и наличие на ръжда във водата.

След направения оглед, нашият екип ще Ви информира подробно за състоянието и ще даде своята окончателна оценка за това дали има необходимост от смяна на щрангове.

Обадете ни се за консултация за смяна на щрангове: 0887 99 12 39 и 0878 42 20 26

Също така, можете да ни пишете на нашия имейл: bbborislav@abv.bg

Смяна на щрангове – какво представлява и кога се налага?
Смяна на щрангове – защо и къде се налага?
Смяна на щрангове и комплексност на услугата
Смяна на щрангове – как протича процесът?
Смяна на щрангове – хоризонтални
Какво включва смяната на щрангове (хоризонтални)?
Смяна на щрангове – вертикални
Смяна на щрангове – какво ще получите?
Смяна на щрангове – професионални услуги от фирма Водолей 2000